Ons Comité van aanbeveling bestaat uit drie enthousiaste mensen uit het werkveld van taal, werk en anderstaligen.

Zij verbinden hun naam aan Stichting Taalweek  en ondersteunen de stichting, omdat zij onze missie en visie delen. 

foto: uit iegen archief

Monique Schoorl is oprichter van Stichting Taalweek 

"Eenzame mensen met elkaar in contact brengen, terwijl ze Nederlands leren. Vanuit dat idee heeft Monique ooit de eerste taalweek georgani-seerd als voormalig directeur van Fiolet Taaltrainingen.
"Tijdens een taalweek zijn we één grote familie, ieder met eigen talenten en behoeftes. Door het samenzijn leren deelnemers heel veel van en met elkaar. We hopen dat de Stichting Taalweek een paar keer per jaar kan blijven plaatsvinden. En dat daarmee jaarlijks tientallen mensen blij, zekerder én taalvaardiger kunnen worden gemaakt."

foto: Els Broers

Danielle Schrumpf  is teamleider van het NL plein in Purmerend.

"Stichting Taalweek is een heel goed initiatief want de omstandigheden om de Nederlandse taal te verbeteren zijn tijdens deze werkweek optimaal. Nederlands leren gaat het best als je helemaal wordt ondergedompeld in de taal. Daarnaast leer je sneller als je ontspannen bent. En de focus ligt tijdens een taalweek op de praktische toepasbaarheid van de taal: je leert de dingen die je in het dagelijks leven echt nodig hebt. Mooie bijkomstigheid is dat de deelnemers nieuwe contacten leggen en ook nog eens meer van ons mooie landje zien!"

foto: uit eigen archief

Greta Spek is algemeen directeur van Fiolet Taaltrainingen.

"Fiolet Taaltrainingen heeft in de afgelopen jaren diverse keren een taalweek georganiseerd. Deze taalweken zijn ontzettend waardevol voor onze cursisten en ook voor de medewerkers van Fiolet. Iedereen leert elkaar veel meer kennen in zo’n week en krijgt meer begrip en kennis van de uitdagingen van een ieder. Een taalweek geeft ontzettend veel inspiratie aan onze cursisten waar zij nog jaren daarna bewust of onbewust op bouwen. Het is een ervaring voor het leven."

foto: uit eigen archief

Yvonne Bosman is eigenaar van tekstbureau YBosman ProMOTOR en vrijwilliger bij de Stichting Taalweek.

"Onderdompelen in taal is wat een taalweek doet. Ik ben als vrijwilliger van de Voorleesexpres bevriend geraakt met een Somalisch gezin met zes kinderen die het op school uitstekend doen. Toch spreken zij buitenshuis beter Nederlands dan thuis waar zij direct overstappen naar de taal van hun ouders of het gebrekkige Nederlands dat zij spreken. Mensen met een migratie achtergrond die een eenzaam leven leiden, kunnen nauwelijks hun Nederlands oefenen. Een taalweek is voor hen in alle opzichten een goed begin!"