De lancering van Stichting Taalweek op 9 oktober 2021

“Ik weet dat er een tijd komt dat ik alles weer kan zeggen,

ik heb nu de woorden nog niet om het uit te leggen.”

Bij de presentatie in Hoorn van Stichting Taalweek op zaterdag 9 oktober 2021 leest bestuurslid Menekse Usta Groot deze regels voor uit een vertaald gedicht. Zelf ervaart zij nog bijna dagelijks hoe moeilijk het is om te vertellen hoe je je voelt, als Nederlands niet je moedertaal is. Daarom zet zij zich samen met de andere bestuursleden (Zainabu Kashindi, Theo Bregman en Monique Schoorl) in om van Stichting Taalweek een succes te maken.

Stichting Taalweek organiseert voor volwassen anderstaligen met weinig sociale contacten een intensieve week, waarbij van maandag tot en met vrijdag alleen maar Nederlands gesproken wordt. Ze wonen die week met elkaar in een groot huis, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, eten samen, sporten samen, zingen samen, en … spreken de hele dag Nederlands. Een echte taalboost! Ons motto is Samen werken aan taal en talent. En dat is wat we tijdens deze weken altijd zien: talenten en kwaliteiten van deelnemers komen naar boven drijven, ze leren er de woorden bij te vinden waardoor hun zelfvertrouwen groter wordt.

De eerste taalweek van Stichting Taalweek wordt gesponsord door Landal Ooghduyne in Julianadorp en Fiolet Taaltrainingen. Tijdens het openingsmoment verbond directeur Greta Spek van Fiolet Taaltrainingen het woord TAAL met linten aan het woord WEEK. Daarmee is de Stichting Taalweek een feit!  

Heeft u vragen over de taalweek? Mail dan naar info@taalweek.nl en we proberen zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.