Bestuur

Monique

Schoorl

Eenzame mensen met elkaar in contact brengen, terwijl ze Nederlands leren. Vanuit dat idee heeft Monique ooit de eerste taalweek georganiseerd als directeur van Fiolet Taaltrainingen.
"Tijdens een taalweek zijn we één grote familie, ieder met eigen talenten en behoeftes. Door het samenzijn leren deelnemers heel veel van en met elkaar. Dat is zo mooi om mee te maken! Omdat de financiering steeds moeilijker werd, konden we geen taalweken meer organiseren vanuit Fiolet. We hopen dat de Stichting Taalweek een paar keer per jaar kan gaan plaatsvinden. En dat we daarmee jaarlijks tientallen mensen blij, zekerder én taalvaardiger kunnen maken."

Zainabu

Kashindi

Zainabu is secretaris van Stichting Taalweek. Zij komt uit Congo en woont sinds 2014 in Nederland. Zainabu is student en werkt als beginnend assistent-accountant. "Ik ben  deelnemer van een taalweek geweest en ervaarde dit als een mooie aanvulling op mijn taalvaardigheid en integratie in Nederland. Dankzij de taalweek heb ik meer van Nederland gezien en geleerd. Voor mij is dit de reden me actief in te zetten voor de Stichting Taalweek."

Theo 

Bregman

De penningmeester van de Stichting komt uit de financiële wereld. Hij heeft zich om laten scholen tot NT2 docent en werkt ruim 5 jaar bij Fiolet Taaltrainingen. Als docent leidde hij twee keer een taalweek en was betrokken bij de organisatie ervan. Hij spreekt vol enthousiasme over zijn ervaringen: "Het biedt een unieke kans om te werken aan het zelfvertrouwen en taal daadwerkelijk te gaan gebruiken in de praktijk. Inzicht krijgen in en kunnen vertellen over je kwaliteiten, wat een prachtig proces!" 

Christa

Muller

Sinds 2015 combineert Christa met veel plezier haar werk als jurist met een baan als docent NT2 in het inburgeringsonderwijs. Ze kwam in contact met Taalweek toen een van haar cursisten in 2021 deelnam aan de eerste Taalweek. In de maanden daarna zag ze hoeveel Taalweek voor haar cursist had betekend. Bij de tweede Taalweek ging Christa mee als docent waarbij ze haar hart verloor aan deze prachtige, intense vorm van NT2-onderwijs. Sindsdien zet zij met liefde haar kennis en ervaring in voor het bestuur van Stichting Taalweek. Christa: “Het is een voorrecht om dit werk te kunnen doen en ik ben trots op de waardevolle en onvergetelijke ervaring die we de deelnemers van Taalweek kunnen bieden.”

Stageplaats

 

Je kunt stage lopen in het bestuur van Stichting Taalweek Heb je ongeveer taalniveau B2? Wil je minimaal een half jaar meelopen met het bestuur van Stichting Taalweek? Heb je gemiddeld 4 uur per week tijd om een nieuwe taalweek voor te bereiden? Dan maken we graag een afspraak met je.

Wil je eerst meer weten over de stageplaats? Stuur dan een berichtje naar info@taalweek.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.