Ervaringen van 7 Taalweken

De reden waarom we ooit met de taalweek zijn gestart is nog altijd van toepassing: mensen ontmoeten elkaar in een ontspannen setting, waardoor makkelijk contacten ontstaan.

Welk programma er ook aangeboden wordt: tijdens de taalweek komen talenten naar voren die je in een gewone les niet ziet. Mensen die graag meehelpen in de keuken en daardoor kracht uit gaan stralen. Sociale mensen die anderen leren fietsen. Goede fotografen die mooie portretfoto’s van docenten en andere deelnemers kunnen maken.

Tijdens een taalweek worden docenten en deelnemers gelijk, omdat het dagelijks leven met elkaar gedeeld wordt en ongekende kwaliteiten naar boven komen.

Na de Taalweek zien we zelfverzekerder volwassenen, die een grotere woordenschat hebben, minder spreekangst hebben en kunnen verwoorden wat hun kwaliteit en talent is. 

 

Taalweek-docent

“Een ervaring om nooit te vergeten. Niet alleen als docent, maar ook als mens.”

 

Deelnemer

"Wij hadden gesprekken over verschillen tussen Moslims en Christenen. Wat is jouw toekomst in Nederland?  Het waren vaak mooie gesprekken en het mooiste was dat we allemaal Nederlands spraken."

Vier oud-deelnemers van een taalweek vertellen over hun ervaring: